Zoe vilar efter träning

Sista tillfället på tävlingslydnadskursen



Igår var femte och sista gången på tävlingslydnadskursen vi gått i Södertälje hundhall med Micke Ivanov!

 

Det var sex st nöjda ekipage som tackade för kursen igår kväll.
Under fem måndagskvällar har vi fått lära känna varandra och kursledaren Micke Ivanov som guiadat oss genom startklass och lydnadsklass 1 (Zoes och min klass) och gett oss tips och verktyg för att ta oss framåt i vår träning.

Det har varit intressant och givande och kul.
Alla var intresserade av en ev fortsättningskurs men det skulle i så fall bli mot senhösten/vintern då Micke har för mycket under sommaren. Men sen trivdes vi alla så bra med varandra så vi pratade om att träna ihop framöver så vi startade en träningsgrupp på Fejan. Vi får se om det blir nåt. Hoppas det.

Förhoppningsvis så har Zoe och jag tagit oss igenom lydnadsklass 1 tills hösten så att vi kan gå i nästa grupp.
Min tanke är att vi skall försöka att få tre godkända 1:a pris och därmed få diplom i klass 1. Det räcker iofs med att få ett förstapris för att få gå upp en klass men jag tänker ta det lite lugnt och kanske satsa på klass 2 till nästa år.

Så vad pysslade vi med igår?

Först gick vi kort igenom hopp över hinder och därefter skulle vi välja ut några moment var som Micke skulle kommendera oss i. Vi gick sen igenom vad som kunde förbättras, och förbättras kan allt i princip he he.

Jag valde apportering, fritt följ och ställande under gång. De som vi har lite problem med just nu.

Fria följet var skitdåligt rent ut sagt.
Jag hade provat en annan taktik igår för att hantera hennes energinivå och hade lekt/tränat/kört uppletande tidigare på dagen och inte en nån timme innan vi skulle iväg som vi gjort de senaste gångerna. Detta visade sig inte vara optimalt för Zoe var väldigt upphetsad och ljudade mycket, mycket mer än förut. Det blir förstås inte lätt för henne att koncentrera sig då och då blir momenten därefter. Usla…
Det var ju bara att inse att Zoe var för upphetsad för att kunna utföra fritt följ på ett bra sätt. Vi fick prova mer senare istället.

Zoe tränar med stora apporten

Sen provade vi apporteringen där hon i varje fall stannade kvar när jag kastade apporten men hon tuggade på den och satte sig sen snett bredvid mig. Inte bra alls.
Vi gjorde då några övningar som Micke tipsade om för att hon inte skulle tugga och det blev bättre direkt faktiskt.
Jag skall bl a belöna när hon håller apporten utan tugg och inte bara efter avlämnandet (som jag gjort innan) för att hon skall förstå att hon skall hålla still utan att tugga. Där har vi lite att jobba med.

Ställandet under gång gick väl sådär.
Hon stannade, tog ett litet steg framåt men stod kvar, men följde mig sen med huvudet när jag passerade bakom henne och hon tog då ett steg i sidled. Hon har varit jätteduktig på det här momentet förut men börjat bli sämre nu. Vet inte varför faktiskt.

Igår fick Zoe och jag göra lite mer grejer för att det var några små unga hundar där som var trötta och inte orkade göra så mycket men det var ju bara bra för oss.

Mot slutet körde Zoe och jag fritt följ och apporteringen en gång till.
Jag hade småtränat och belönings-kampat med henne under tiden de andra gjorde övningarna och då när hon bränt lite energi gick det bättre och så var hon tystare.
Ja, det där jäkla fria följet. Det blir liksom inte bra. Hemma går bra men med störningar (och där i hallen är det sjukt mycket störningar) så funkar det inte alls bra.

Så vi har ”lite” att träna på inför tävlingssäsongen ha ha!
Känns inte så stabilt just nu men det blir väl bättre, hoppas jag. 🙂

 

Ja, då har Zoe tagit sig igenom två timmar inomhus utan nåt riktigt utfall och hon har varit väldigt nära flera av de andra hundarna därinne men innan vi gick in och utanför när skulle åka hem så blir hon som vanligt galen och gör utfall. Alltså mot de hundar som vi tränat med därinne. Knäppgök! Om jag bara förstod grejen… Eller så är det bara att acceptera att det är som det är!

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.