Hunden hämtar leksaksfåret!



Min hund är väldigt snabblärd!

Ja,det visste jag i och för sig redan men hon är verkligen snabb, jättesnabb, på att lära sig nya saker!

 

Senaste påhittet har varit att öva på att leksaksfåret heter ”fåret” och när jag säger ”fåret” så ska hon hämta och ge det till mig.

Vi började att öva en liten stund vid sex tillfällen under två dagar. Men så tänkte jag att vi höjer ribban lite och lägger ”fåret” bland några andra leksaker för att se om hon fattat att just den leksaken har namnet ”fåret”. Och fattat, det hade hon!

Men nu så gör vi det ännu lite svårare… så vartefter lade jag till ännu fler leksaker, och ännu fler, och mycket tätare för att de till slut kom att ligga huller om buller. Till slut hade jag inte fler leksaker att lägga till men det blev ganska många ändå som synes.

”Hämta fåret”, sa jag till Zoe, och hon springer iväg och hämtar fåret även fast det ligger bland så många andra leksaker.
Hon fixade faktiskt att hämta ”fåret” varje gång, förutom några få gånger när hon blev alltför upphetsad och stressad och inte kunde fokusera. Då irrar hon bara omkring och plockar upp vad som helst. Så hon måste vara fokuserad och hyfsat lugn.

Här ser du Zoes två senaste försök.

 

Det kanske bara är jag som är stolt över min duktiga, smarta hund och att bara jag ser hennes genialitet som unik, och att alla andra hundar kanske egentligen är lika smarta som hon, men nog är hon för duktig min lilla tös, eller hur?

Nästa grej blir att göra det ännu svårare och att lära henne flera namn på flera olika leksaker.
Jag vet inte vilken sak/leksak jag ska ta men jag får tänka på att dom inte har för lika i namn bara. Då kommer hon få svårt att förstå vilken hon ska hämta om tonfallet låter nästan likadant.

Det är roligt med en hund som vill arbeta hela tiden, egentligen med vad som helst bara hon får jobba med något så är hon glad!

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.