Vi spårade lite idag också, utan missöden ha ha



Det blev en tur till skogen med lite spårning idag också.

Puss puss matte

Det är fortfarande väldigt isigt och mycket skare ute så det blev ingen långpromenad utan ett ganska kort spår, ungefär 500 m, och bara en liten promenad efter det.

Till skillnad från igår så lyckades jag idag bättre med spårläggningen. Igår korsade jag ju mitt eget spår ha ha och det var ju inte så lysande.

Zoe i snön

Sele idag?

Zoe brukar få spåra i halsbandet för hon får skav av selen men idag tänkte jag prova med selen ändå. Och vilken skillnad det blev! Hon spårade verkligen med nosen i backen hela tiden. Klockrent! Super, superbra!

Jag misstänker då förstås att halsbandet stör henne och eftersom hon drar så mycket så trycker det ju på hennes hals hela tiden. Förstår om selen är lättare och skönare (även fast hon hatar selar generellt) att spåra i.

Zoe pussar matte

Det var även lättare för mig med selen. Hon drog faktiskt lite mindre än vanligt men det bästa var ju att hon inte trasslade in benen i spårlinan hela tiden vilket hon gör när hon har halsbandet på och linan hamnar under henne hela tiden.

Kanske kan köra med selen ändå? Vi spårar ju bara några gånger vecken så det kanske inte hinner bli skav men hon har ju så otroligt känslig hud så man vet inte. Jag får hålla koll ordentligt. Kanske får alternera mellan halsbandet och selen.

Zoe och jag i snön

Jag har försökt att komma på hur jag ska klä selen med fleecetyg för att den skall vara mjukare mot hennes känsliga hud. Hur jag ska få det att fästa på remmarna? Vill inte limma direkt på tyget och förstöra selen. Hmm… vet inte hur jag ska göra faktiskt…

Fast nu när jag tänker efter så kanske fleecetyget kan ”bränna” hennes hud om hon drar?
Ja, inte vet jag hur det är med det men fleece borde vara bra mycket mjukare än remmarna som hon har nu i alla fall, även fast dom inte är jättehårda.

Zoe poserar i snön

Zoe poserar i snön

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.