Den reaktiva hunden kan inte vara med


Ja, tyvärr är det så!

Att den reaktiva hunden inte kan vara med alla gånger vilket gårdagen visade med all tydlighet.

 

Så mina planer igår kväll var att åka in till Södertälje hundhall och träna lite inomhus med Zoe.

Kanske, kanske inte

Det blir lite på vinst och förlust för är det många hundar där, typ fler än 2, så går det inte att ta in henne där utan röj, skäll och utfall.
Hon mår inte speciellt bra av det eftersom hon stressar upp sig mycket och jag märker att hon inte tycker det är bekvämt att vara där inne så nära många okända hundar.
Samtidigt så blir jag stressad och tycker det är jobbigt jag också, även om jag är ganska van vid det. Jag kan inte koncentrera mig på att försöka träna utan måste hålla koll på henne hela tiden så hon inte gör utfall mot någon av de andra hundarna.

Igår var det tyvärr 5 hundar där så det var uteslutet att gå in.

Tränar utanför

Zoe och jag passade då på att träna utanför istället och det är iofs väldigt bra träning för henne det också.
Miljöträning med störning av folk, tåg, bilar och någon enstaka hund. Perfekt!
Tror faktiskt att det är bra att träna på att vi inte alltid går in i hallen också för hon har väldigt stora förväntningar när vi åker dit.

Så vi tränade väl i en halvtimma ungefär men det blev kanske inte så mycket lydnadsträning direkt utan det blev mest till att försöka få henne att vara lugnare och inte fara omkring överallt och lukta på alla goda hundlukter men vi hann träna lite fotgående också.
Det gick ganska bra så jag var ändå nöjd med det lilla vi kunde göra innan vi for hemåt.

Annat ärende

Innan vi åkte till hallen hade jag varit och lämnat tillbaka hundskorna, som inte satt kvar på hennes tassar, så det var ju inte helt bortkastat att åka in till Tokstán ändå.

Vi kan inte alltid vara med

Så den reaktiva hunden, mitt lilla hjärta, kan bara vara med i vissa situationer men det vet jag ju om redan innan jag åker till hallen så kanske blir det träning, eller kanske inte.

Det är som det är…

Det är stadspromenad ikväll kl 18.30 inne i Södertälje.Det är Södertälje lokala kennelklubb som anordnar promenaden som är gratis och det är verkligen socialträning på hög nivå. Skitjobbigt för mig med en hund som min och en riktigt tuff utmaning för Zoe. Men det är bra uppstyrt med uppmaningar att visa hänsyn och att alla hundar är välkomna, allra helst dom som verkligen behöver socialträna som inte har möjlighet till det annars. Typ såna som oss.

Det kan faktiskt vara allt mellan 5 och 45 hundar!

Vi har varit med 3 gånger förut. Vi går oftast sist (otippat va ha ha) men ibland har vi hamnat mitt i smeten och det har gått ganska bra ändå. Visst hon gör utfall lite här och där men det gör även andra hundar ibland också. Alla hundar vill inte vara nära andra hundar. Man får ha lite extra koll runtomkring bara så man inte hamnar för nära, för då…
Kan ibland känna att det är många hundar så hon kan inte koncentrera sig på en enda, att det liksom blir lite för mycket, och att hennes hjärna då blir så trött och tom att hon inte orkar att agera hela tiden. Och det är ju bra.

 


Jag såg att det var öppen träning i hallen mitt på dagen på torsdag så då åker vi dit och hoppas på att det inte är för många där så vi kan träna lite inomhus. 🙂

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.