Akta fingrarna med långlina eller kopppel!



Trasiga fingrar!

Jag har alltid Zoe i långlina ute i skogen för att hon sticker om hon ser vilt eller nån annan hund och det vill jag inte riskera. Men det finns nackdelar med linan också. Risken att trassla in och fastna med fingrar är ganska stor allra helst om man har en hund som kastar sig hit och dit och stannar och springer om vart annat. Även om jag försöker vara 100% uppmärksam så går det inte att vara det hela tiden det går inte heller ha linan perfekt i handen varenda sekund. Detta gör att man emellanåt fastnar med fingrarna. Oftast är det inte så farligt. Man får ont men det går över på mån dag eller två men ibland kan det bli värre, mycket värre.

För ca sex månader sen så trasslade jag in mina fingrar i kopplet samtidigt som Zoe gjorde ett utfall och kastade sig åt sidan. Hade iofs inte långlinan men ett förlängt koppel på ca 4 meter. Detta resulterade i att mitt pekfinger drogs snett och det gjorde sjuuuuuukt ont.

Men vi höll på att träna och jag körde på träningen ut trots att det gjorde för jävligt ont, rent ut sagt.

Väl hemma har fingret växt på bredden till det dubbla och nu gjorde det ännu ondare men jag tänkte, som vanligt när jag har ont någonstans, att ”det går nog över av sig själv snart”. Jag hatar att gå till läkare!

Tiden går och fingret är helt obrukbart och går inte att nudda utan att jag skriker i högan sky.

ledbandsskada i fingret

 

Fortfarande trasigt

 

Ledbandsskadan i fingret

 

 

Efter sex månader ser det ut så här.

Den gör fortfarande jäkligt ont när man vrider/bryter den åt något håll. Det går dessutom inte att böja den ordentligt. Kommer bara halvvägs…

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.