Hitta apport efter flera månader



Ja, helt galet! Hur kan Zoe markera en apport som legat i flera månader?

Vi var ute en sväng i skogen på em idag och jag vill för ryggens skull inte gå på de ställen där det är stor risk att stöta på andra hundar. Så vi knallade åt motsatt håll mot vad vi brukar och hamnade på ett ställe där vi hade spårat för några månader sen.

Det hade varit en riktigt dålig spårning där av Zoe vilken gjorde att vi hon missade flera apporter/pinnar som då förstås ligger kvar.

Jag hade lite koll på var ungefär var vi hade gått och plötsligt kliver jag nästan över en apport. Jag hade ju ingen aning exakt var dom låg så det var en riktig slump. Zoe gick en bit ifrån mig och hade inte sett den så jag sa att hon skulle spåra, och det gjorde hon, och så hittade hon den. 

Men sen så gick vi vidare åt det håll där jag trodde Zoe missat apporterna förut. Inte för att jag trodde vi skulle ha sån tur att vi skulle springa på en apport till men plötsligt så gör Zoe en liggmarkering. Det kom en liten frågande blick från henne, ”matte, är vi ute och spårar eller?” Men det va vi ju inte egentligen. Jag hade inte sagt att hon skulle spåra. Så hur i hela friden upptäckte hon den där apporten i förbifarten? Det va ju inte så den låg synlig från därifrån vi kom.

Jag fattar faktiskt inte… Kan ju inte finnas några dofter kvar efter så lång tid, och den var ju lite medfaren av vädret och var inte så ljus och iögonfallande längre heller, så hur lyckades hon med den bedriften?

Märkligt men kul!

Zoe äger helt enkelt!?

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.