Mina mål med hundträningen under 2018



Jag har mål och tankar som gäller för bara mig och min prestation men även mål för Zoe och mig tillsammans (kommer i ett eget inlägg)!

 

Så, vad kan mina personliga mål bestå av?

Nedanstående ser jag som några av dom saker som kan utveckla mig och få mig att bli en bättre tränare och hundförare!

 

att vara tydlig med mig själv, mina mål och mina träningsupplägg. Vad funkar/funkar inte?

att ha mera tålamod!

att tänka mig för mer och inte visa mitt ev dåliga humör. Inte bli irriterad på saker runt omkring som inte är hennes fel men som hon kanske tolkar som att det är hon som gjort något dumt. Vilket kanske kan göra henne osäker?

att inte träna när jag inte är på humör. Bättre att inte träna än att förstöra något som antagligen inte blir speciellt lyckat ändå.

att tona ner/tänka mer på mina hjälper och rörelser i kommandona

att läsa av Zoe och hur hon mår. Mår hon bra/inte bra av det här? Tycker hon det här är kul eller bara stressande? Är hon genuint motiverad? Vill hon det här eller gör hon det för att jag bestämt det och för att hon är så hög i energinivå så jag tolkar det som att hon tycker det är roligt fast hon kanske inte tycker det utan att det egentligen bara blir för mycket för henne. Typ tävlar fast hon är för stressad. Utmana lagom!

att vara mer lyhörd! Snöa inte in på detaljer utan tänk utanför boxen.

att jag inte skall prata så mycket hela tiden! Jag pratar ju t o m med mig själv jämt när jag är ensam så det är svårt att sluta tjattra med Zoe hela tiden.

att jobba mer med själva relationen och ledaregenskaperna, vara tydlig och konsekvent.

att göra mera grejer som Zoe mår bäst av, och tycker är roligast, förutom då att kolla in och skälla på andra hundar och lukta överallt som jag inte tycker är okej.

att kanske satsa mer på spår/viltspår och därmed tävla men inte i den stressade miljö som lydnad, bruks och rallylydnad utgör.
Jag tänker dock att vi ska försöka köra en lydnadstävling på hemmaklubben i maj. Det var ju den tävlingen som gick bäst förra året, bara några futtiga poäng från uppflyttning, och den tävling där Zoe var ganska samlad och koncentrerad för att vara henne. Detta var också den tävling som gjorde att jag fortsatte att tävla med henne då jag kände att vi var på gång men när jag ser bakåt så kanske vi bara skulle gjort en tävling till under 2017.

 

Ha kul! Må bra!
Ta allt i rätt takt!
Älska!!!

 

Ja, det här är mina personliga mål för mig under 2018!

Det är ju egentligen inte några specifika, mätbara mål i sig utan en jag ser det som en pågående process där jag kommer att fortsätta arbeta med detta hela tiden för att utveckla mig själv och bli en bättre hundtränare.
Sen att dagarna inte alltid är optimala och att jag (som alla andra) inte alltid har tid/lust/ork att träna i perioder så spelar det ingen roll. Jag ska inte ha bråttom och forcera (vilket är lätt gjort eftersom Zoe är så duktig) fram något vi inte är redo för.

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.