Träna för att bära munkorgNu är skitvädret med leran och fukten här och med den kommer tassproblemen tyvärr!  

Det känns ganska hopplöst med Zoes tassar just nu. Hon slickar konstant på framtassarna så det finns inget hår kvar mellan trampdynorna. Det blöder inte men huden är så förstörd att det vätskar och är blött hela tiden. En liten del av den stora trampdynan är helt sönderskavd också.

Om det hade fått torka upp emellanåt så skulle det hinna läka lite mellan gångerna hon är ute men hon slickar ju hela, hela tiden.

Jag blir galen!

Det är naturligtvis jobbigast för henne men det blir inga längre sovstunder på nätterna. Sover iofs ganska dåligt pga av ryggen ändå men behöver inte mer sömnstörningar direkt.

Så nu tänkte jag att jag skulle träna in att hon skulle kunna bära munkorgen, för att förhindra slickandet, utan att bli galen och försöka slita av den.

Hon är så duktig! Nu lägger hon nosen i den frivilligt och jag kan knäppa den utan problem. 

Jag vill helst inte behöva använda den men måste kanske för att få slut på det evinnerliga slickandet.

Brukar tvätta tassarna med klorhexidin och sen torka jättenoga. Sen pudrar jag på babypuder men nu är det så blött så det blir en smet så nu har jag provat Trikems tassalva. Får se om den funkar. Hoppas! Tycker så synd om henne. Hon har ju så mycket kli av allergin ändå. Behövs liksom inget mer.

 

Jag får se hur jag gör med munkorgen men det är ju bra att lära henne att den inte är besvärlig ändå. Kanske behöver använda den någon gång? Vem vet?

Gjorde sen ett fruktlöst försök att få henne att inte komma åt tassarna (strumpor och gummisnoddar) ha ha. Dom blev blöta av allt slickande sen ramlade dom av så det var inte så lyckat, men bra försök.

Zoe har strumpor, sötis. Ser inte helt bekväm ut.

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.