Träningstävling igen, som gick sådär…



I fredags var det dags igen för träningstävling och jag är väl inte helt nöjd men ganska ändå.

 

Jag vet ju Zoes och min nivå men man hoppas ju hela tiden att det skall gå bättre än vid den förra träningstävlingen men det gjorde det nog inte igår, tyvärr.

Inför denna gång körde vi spår och promenad mitt på dan och så körde vi några uppletanden precis innan vi stack iväg till träningen i Södertäljes hundhall.
Det var kanske inte superbra uppladdning. Hon hade för hög energinivå och var ganska pigg, yster och upphetsad, som vanligt iofs, så hon hade svårt att koncentrera sig, allra mest i det fria följet. Hon tycker inte heller att fria följet är så kul. Hon måste ju vara alert ock fokusera på mig en lång stund och det är ju inte hennes specialitet men däremot är ju korta, snabba moment hennes grej. Konen är hon riktigt, riktigt duktig på och den gör hon alltid bra.

Zoe rundar kon

Summering:

-Fria följet var dåligt,
-Ställande under gång var ganska bra men segt sättande
-Inkallningen var bra
-Läggande under gång var bra, lite segt uppsättande
-Rutan var inte bra. Hon la sig på linjen men vi har inte fått till den så jag visste att den inte skulle sitta
-Apporteringen var bra att hon satt kvar men hon tuggar och ljudar och sätter sig snett när hon kommer tillbaka med apporten, inte bra alls
-Fjärrdirigeringen blev inte bra för hon missförstod mitt kommando först men gjorde hyfsat avslut
-Hopp över hinder är jättebra
-Konen är perfekt 🙂

 

Ja, det är ju uppenbart vad vi skall lägga krutet på, och vi gör som vanligt övar på, och övar på, och övar på.

 

Igår var vi sex stycken ekipage och det var blandade övningar allt från heelwork, appellklass, startklass, klass 1, klass 3 till freestyle. Det är kul att det är olika klasser för man lär sig alltid något från dom andra också. Vi brukar vara runt 6-8 st.
Vi kör bara en och en och inga andra hundar är inne i hallen under tiden man kör sina moment, precis som på en tävling, men vi brukar titta på varandra och det är ju bra med publik. Det är ju inte alltid bekvämt att vara till allmän beskådan men det är man ju på tävlingarna så det är bara att vänja sig.

Nöjda ekipage

Alla uppskattar att ha möjlighet att göra momenten med någon som kommenderar en och det skiljer sig ju ganska mycket från när man bara tränar för sig själv.
Så alla var glada och nöjda när vi for därifrån och vi bokade in en ny träningstävling om tre veckor. Vi får då se om Zoe och jag hunnit förbättra något för snart drar ju tävlingssäsongen igång och då måste vi ju vara redo, eller hur?

Lydnadstävlingar! ”Beware! Here we come”! (Man måste peppa sig själv lite ha ha)

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.