Startat nya lydnadskursen med min glada, reaktiva hund!



Kul att börja på den nya lydnadskursen och göra nåt roligt i den grå, mörka och sjukt tråkiga februari!

 

Vi började med att gå igenom kursupplägget, presentera oss och gå igenom lydnadsklasserna som på den här kursen är startklass och lydnadsklass 1, som Zoe och jag tävlar i.

Det tog väl en timme ungefär. Vi skulle därefter gruppera oss två och två och alla skulle träna därinne samtidigt, alltså alla sex hundar på en yta av 300 kvm. Lite tight…
Tanken var att vi parvis skulle titta på varandra och komma med konstruktiv kritik och så skulle kursledaren Micke Ivanov alternera mellan grupperna och hjälpa till. Det är ju bra att göra så så inte vi jobbar en och en medans alla andra bara tittar på. Nackdelen är att man inte kan tillgodogöra sig tipsen de andra får när man håller på med sitt.

En av tjejerna skulle gå tidigare så jag och Micke började med att titta på henne och hennes hund innan hon var tvungen att åka.
Sen blev jag femte hjulet och då tänkte jag att jag tar in Zoe till fikarummet så kunde vi sitta och titta på de andra hundarna en stund innan det blev dags för oss.

Jag var som vanligt mest nervös för hur det skulle bli med att försöka ta in henne i hallen med de andra hundarna. Alla de fem andra ekipagen var på plats så oron var nog befogad.

”Lite upphetsad”

Zoe var uppe i det blå som vanligt. Ett utfall hann hon med utanför hallen när jag rastade henne innan.
När hon väl kom in i hallen var hon så upphetsad att hennes ögon nästan ploppade ut. Men konstigt nog så var hon ganska hyfsad ändå.
Hon är ju van att vi tränar när vi är där och att det nästan alltid är någon annan hund där samtidigt som oss så det är ju inte nytt för henne, även om det var nya hundar.

Vi stod och kollade i dörröppningen i ca fem minuter och sen tänkte jag att vi skulle prova att gå in.
Jag förvarnade de andra att det skulle bli lite röj när vi kom in.
Zoe och jag var tvungna att passera några hundar ganska nära men vi tog oss, under bara några utfall, ändå förbi och in mot den bortre delen av hallen. Sen lugnar hon ner sig vilket hon oftast gör när vi inte är för nära de andra hundarna längre. Duktig flicka!

Några av de andra hade också ”upphetsade” hundar men när jag ser dom så önskar jag att Zoe också hade samma ”upphetsning” för då vore vårt liv ganska enkelt.
Det finns ju många tolkningar av stökiga hundar och tyvärr är Zoe nästan längst ut på stökskalan och jag har inte träffat många/någon som har lika mycket röj som Zoe. Deras hundar är ju jättesnälla och glada hundar. Lite avis…

Zoe på lydnadskurs

Fritt följ

Vi tränade på ensamma en stund med fritt följ, som var dagens tema, sen kom Micke över till oss och coachade oss de sista tio minuterna.

De synpunkter han hade på mig/oss var att jag tjattrar med Zoe hela tiden (jag vet men glömmer hela tiden av mig, teflonhjärnan igen) och att jag inte är tydlig i mitt kroppsspråk. Vidare tyckte han att jag inte är tydlig nog med att vi inte kommer att göra någonting mer förrän hon sitter i rätt position bredvid mig. Rakt och fint ska det vara. Jag är nog inte tillräckligt noggrann med det så det stämmer absolut.

Så det är det vi skall träna på till nästa gång!
Fritt följ med fokus på noggrannhet, kroppsspråk. Det enda som är lite problematiskt är att när jag korrigerar Zoe så börjar hon gnälla och pipa om hon inte förstår direkt och det vill jag ju inta ha. Jag får försöka komma på ett bra sätt att få henne att göra rätt utan gnället.

Bara att öva på!!!

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.