Tävla eller inte tävla i lydnaden i morron?

Har väldigt blandade känslor inför lydnadstävlingen i morron!

 

Är ju skitnervös inför allt runtomkring!!!

Tävlingen är inomhus i Nykvarns hundhall och jag sitter nu och funderar på hur i hela friden vi ska ta oss förbi alla hundar när vi ska gå in i hallen när Zoe röjer och gör utfall hela tiden. De andra hundarna kommer ju vara precis uppe på oss när vi ska gå in? Och hur blir det när vi väl är inne?

Dom har delat upp hallen så det ska tydligen vara någon typ av uppvärmningsområde precis innan själva lydnadsplanen. Hur ska vi kunna värma upp med flera okända hundar, på ett okänt område, med massor av folk och stoj och stim runtomkring?

Shit! Blir verkligen superstressad över det här…

Åka iväg alls?

Skall jag ens åka iväg? Hur ska jag kunna sova ordentligt? Det är ju sjukt tidigt också och bara det kommer vara tufft eftersom jag är så sjuuukt morgontrött, och Zoe också faktiskt. Sen är det kallt och massa snö så det kan vara en faktor också.

Ännu en inomhusbild från Zoes träning

Ännu en inomhusbild från Zoes träning

Igår var vi och tränade själva i Södertälje hundhall för att finslipa detaljer och kolla av och träna på det som inte sitter.
Rutan gick åt helvete och apporteringen, ja kanske.
Det kan se ut som det är en gammal bild men det är faktiskt en bild från igår men alla ser ju likadana ut därifrån så det skulle likaväl kunna vara en gammal he he.

Momenten

Gällande lydnaden så tror jag dock att det kan bli ganska bra, om vi väl tar oss in i hallen. Vi kommer antagligen nolla ”rutan” eftersom hon inte kan den helt och vi kanske nollar ”apporteringen” också men de andra momenten bör funka hyfsat.

Vad är viktigt?

Nu såg jag precis på tv4 morgon en kvinna berätta att hon överlevt en hjärntumör. Den hade försvunnit helt efter 4 års behandling. Väldigt ovanligt tydligen men vilken lycka. Jag blev helt tårögd när jag såg hennes glädje.

Jag frågar nu mig själv vad som är viktigt, egentligen?

Här sitter jag och grubblar över om jag kan tävla eller inte. Man kanske ska sätta in det i ett annat perspektiv. Det kanske inte är hela världen om det går åt helvete? Vad är det värsta som kan hända? Jo, att vi får vända och åka hem. Tävlingen kostar bara 225 kr så jag går ju inte i konkurs heller.

Pinsamt!

Sen är det ju det här med att det är otroligt pinsamt när Zoe röjer och gör utfall. I dom här kretsarna är de ogillande blickarna flera än ute på stan t ex. Jag borde skita i det och köra våran grej man jag kan inte det. Töntigt, ja, men jag bryr mig för mycket om vad andra tycker, tyvärr.

Jobbigt…

Jag vet verkligen inte. Just nu känns det mest jobbigt. När jag nu skrivit om det här på bloggen så känns det som vi kanske ska åka iväg i alla fall. Ibland är det bra att skriva ner saker för man får tänka till och då kanske det känns annorlunda efter det.

Så upp kl fem, mycket kaffe och sen ladda både mig och Zoe inför drabbningen ha ha!

Men jag är fortfarande inte helt säker….

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.