Rotfylla hundens tand – 17 000 kr!



Pratat med veterinären idag angående den trasiga
tanden och armbågslederna!

 

Positivt var att det går att rotfylla kindtanden, negativt är priset. 17 000 bagare!!! Och jag som tyckte människotandläkare var dyra… Men så måste hon ju sövas igen och det kostar ju förstås. Men sen kan vi ju lägga till de två andra räkningarna för ögonkollen och tandkollen på 1 200 kr resp 4 900 kr så, ja, det kostar på att ha ett litet älskat måndagsexemplar.
Men förhoppningsvis så går det på försäkringen. Jag har pratat med försäkringsbolaget. Dom ville ha ett underlag från Mälarhöjdens veterinärpraktik om diagnos och vad som skall göras innan dom kan säga säkert men tjejen jag pratade med trodde att det inte skulle vara några problem. Hoppas, hoppas…

Vi kommer att checka in på Mälarhöjdskliniken den 2 maj kl 8.45.
Jag berättade för tjejen jag pratade med att Zoe är väldigt stressad och upphetsad och blir helt tokig hos veterinären. Hon skulle notera det och hon sa att dom då kanske tar Zoe först och att hon får den lugnande sprutan när jag är med och sen så får jag vänta på plats och ta med henne hem direkt när dom är klara, precis så som vi gjorde på Animalen häromdagen. Det vore ju perfekt!

En annan tråkigt sak med det här är att vi är tvungna att avboka några tävlingar. En här hemma i Hölö och en i Nyköping. Detta pga att karensen på sövning är hela 28 dagar. Jättetråkigt! Men om vi skulle vänta och ta det när det inte är några tävlingar så blir det inte förrän i sommar och det är inte optimalt för tanden.

 

Pratade sen med veterinären om Zoes armbågsleder som också röntgades häromdagen och hon sa att dom hade blivit något sämre men inte nämnvärt. Det går fortfarande under ”lindriga pålagringar” så det är väl bra. Allra helst vill jag ju förstås att min tös skall vara helt frisk men nu är det ju inte så men det är skönt att det inte hade blivit mycket värre i alla fall.

Så här ser röntgenbilderna ut. För en oinvigd som jag själv säger det dock inte så mycket.

            

 

spacer

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.